tinekeIk was als kind altijd al aan het vertellen, dus dat ik voor de klas kwam te staan was niet zo verwonderlijk. Dat dat bijna altijd in het volwassenenonderwijs is geweest, had ik niet zo kunnen bedenken van te voren, maar dat heeft wel mijn diepgaande interesse gewekt in keuzes van mensen, en de manieren waarop mensen in het leven staan. Ik ben erg geïnteresseerd in de redenen van het handelen van mijzelf en anderen. Waarom zijn keuzes die we maken zo vaak gebaseerd op angst, in plaats van op vertrouwen?

Rond mijn veertigste heb ik een omscholing gedaan tot psychosociaal therapeut, waardoor ik zicht kreeg op deze achterliggende redenen. Maar omdat ik nog steeds een verteller ben, was het vak van therapeut niet zo erg aan mij besteed. Door zelf proefcliënt te zijn van een student die loopbaancoach wilde worden, ontdekte ik dat datgene wat zij deed precies aansloot bij mijn eigen arbeidsverleden en huidige interesses. Van docent economie in het volwassenenonderwijs, werd ik in 2003 zelfstandig loopbaancoach.

Als docent had ik ook taken in de zin van het zoeken naar stageplekken, banen, het helpen met het opstellen van een goed CV, etc., waardoor er al veel zicht was op de arbeidsmarkt. Mijn therapeutische opleiding zorgt voor de diepgang die ik in loopbaantrajecten aanbreng, als dat nodig is. Het 'vertellen' doe ik nog steeds voor groepen. Tot juni 2016 als docent bij Vista Nova, de post-hbo opleiding tot loopbaanprofessional. Nu nog als workshopgever bij onze eigen vrijdag-ochtend-workshops.